Verksamhetspolicy

Koja Group är ett ansvarstagande familjeföretag som erbjuder intelligenta och energieffektiva uppvärmnings-, kyl- och luftbehandlingslösningar för fartyg och fastigheter samt ventilationslösningar för industrin. Denna verksamhetspolicy omfattar hela Koja Group, inklusive moderbolaget Koja-Yhtiöt Oy, Koja Oy och Chiller Oy samt deras dotterbolag och verksamheter.

I vår verksamhet strävar vi efter kontinuitet och lönsam tillväxt. Som företag vill vi vara innovativa och kända för hög kvalitet på våra produkter och tjänster, med stor respekt för säkerhetsfrågor och miljöaspekter.

Företagets ledning fastställer verksamhetens målsättningar, övervakar arbetet och tillgången på resurser. Målsättningarna styr beslutsfattandet och verksamheten. Personalens kompetens är avgörande för företaget att uppnå sina mål.

Vi verkar i öppen dialog med alla våra intressenter och samarbetspartners och förväntar oss att de efterföljer samma krav på kvalitet, säkerhet, energi- och miljöhänsyn som vi.

Vi följer samhällets krav och förpliktelser i vår verksamhet.

Kvalitet

Vi värnar om bestående kundrelationer, konstant utveckling och förbättring av konkurrenskraften, samt en kompetent personal. Vi utvecklar verksamheten efter LEAN-metoden och strävar efter att trygga en god lönsamhet nu och i framtiden.

För att säkra en hög produkt- och tjänstekvalitet följer vi principen om ständig förbättring i arbetet.

Säkerhet

Vårt mål är att erbjuda en trygg och ergonomisk arbetsplats. Kontinuerlig hänsyn till säkerhetsaspekter och fortbildning av personalen är centrala delar av vår ledningsmodell. Vi vill säkra en trivsam arbetsmiljö för all vår personal och samtliga samarbetspartners.

Miljö och energi

Vårt mål är att kontinuerligt minimera vår miljöpåverkan och globalt beakta energieffektiviteten i all vår verksamhet. Vi vill möta kundernas behov nu och i framtiden och utvecklar därför ständigt våra produkter och tjänster med hänsyn till deras miljöpåverkan under hela livscykeln.

I vår verksamhet strävar vi efter att identifiera och minska vårt koldioxidhandavtryck, samt att identifiera och öka våra kunders kolhandavtryck. Vår målsättning är att minska energiförbrukningen och öka användningen av hållbara energikällor.

Denna verksamhetspolicy har godkänts av styrelsen för Koja-Yhtiöt Oy och delgivits koncernens personal. Hela personalen förbinder sig att delta i förverkligandet av denna verksamhetspolicy.